Mindenkit sokkolt a kettős rendőrgyilkosság, már van egy gyanúsított

Megosztás

Egy 24 éves rendőrnőt és 29 éves kollégáját gyilkolták meg ismeretlenek Németországban. A feltételezések szerint orvvadászok lehetnek az elkövetők, egy embert már gyanúsítanak is a zsaruk, egy négygyermekes péket.

Németországban hétfőre virradóra közúti ellenőrzés közben lőttek le két rendőrt. A kettős rendőrgyilkosság az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban.

A gyilkosság elkövetésével a nyugat-pfalzi rendőrkapitányság közleménye szerint egy 38 éves német férfit, Andreas S.-t gyanúsítják. Rendőrségi helikopterek, kutyák és különleges egységek bevetésével keresik – áll a közleményben, amelyben a lakosság segítségét kérik a gyanúsított elfogásához.

© Polizeipräsidium Westpfalz

Der Spiegel című hírmagazin értesülése szerint a feltételezett elkövető vadhúskereskedést és pékséget üzemeltet a bűncselekmény helyszínétől mintegy 50 kilométerre fekvő Neunkirchenben. A Focus pedig azt írja, négy gyermekes apáról van szó.

Az eddigi adatok szerint hajnali 4 óra 20 perc körül, forgalomellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, aki rutin járőrszolgálatot teljesített. A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt.

Az áldozatok civil autóval járőröztek, de egyenruhát viseltek. A 22-es számú járási úton Mayweilerhof és Ulmet település térségében megállítottak egy gyanús járművet. Első rádióüzenetükben bejelentették, hogy vad tetemére bukkantak a csomagtartóban, ezért alaposabb ellenőrzést kezdenek. A második – és utolsó – rádióüzenet egy segélykiáltás volt. “Lőnek ránk!” – mondta az egyik rendőr, mielőtt megszakadt a rádiókapcsolat.

A helyszínre erősítést küldtek, de a bajba jutott kollégákon már nem lehetett segíteni. A Bild című lap információi szerint a 24 éves áldozat – aki még a gyakornoki idejét töltötte – már halott volt, amikor az erősítés megérkezett, 29 éves társa röviddel később halt meg.

A női rendőrnek nem volt esélye védekezni, ezt jelzi, hogy a fegyvere még a tokjában volt, amikor megtalálták. Fejlövéssel végeztek vele. Idősebb kollégájának még sikerült előhúznia szolgálati fegyverét. Kiürítette a teljes tárat, de végül lelőtték őt is.

Az eset országszerte megdöbbenést váltott ki. “Az indítéktól függetlenül ez a cselekmény kivégzésre emlékeztet, és azt mutatja, hogy a rendőrök minden nap az életüket kockáztatják a biztonságunkért” – írta a Twitteren Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter, hozzátéve, hogy mindent megtesznek az elkövetők elfogásáért. (Hvg.hu)

Frissítés: már több gyanúsítottat el is fogtak a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek